Menu
Share

Budgetvriendelijke Reis Sao Tomé - 9 dagen

De Eilanden Sao Tome & Principe liggen in de Atlantische oceaan, in de Golf van Guinee, ongeveer 300 km van de westkust van Afrika. Met twee hoofdeilanden en meer dan 10 kleine eilanden en rotsen, beslaat de archipel een gebied van 1001 km², gevormd door vulkanische uitbarstingen en onderwater platforms. Het grootste eiland, São Tomé, heeft een oppervlakte van 859 km² en is 65 km lang and 35 km breed. Príncipe heeft een oppervlakte van 142 km² en is 16 km lang en 8 km breed. De afstand tussen beide eilanden is ongeveer 140 km en Príncipe is gelegen ten noordoosten van São Tomé.

Prijs per persoon

12 dagen / 10 nachten

Prijs per persoon in een tweepersoonskamer : 1,413 euro *
Prijs per persoon in een éénpersoonskamer : 1,622 euro *
Geldigheidsperiode prijzen : Januari – december 2018

*Prijsberekening o.b.v. beschikbaarheid. Wij berekenen steeds voor u het voordeligste dagtarief op het moment van reservatie. Prijzen zijn bijna dagelijks onderhevig aan wijzigingen i.v.m. valuta schommelingen.

Wat u moet weten

 • – Vertrek kan op dinsdag, donderdag of zaterdag
 • – Internationaal paspoort noodzakelijk
 • – Voor een verblijf van minder dan 15 dagen te Sao Tome & Principe is geen visum vereist.
 • – Vaccin gele koorts noodzakelijk (u dient het bewijs hiervan ter plaatse te kunnen leveren)
 • – Het nemen van een medicijn tegen malaria is ook aan te bevelen
 • Op Sao Tome kunnen wij diverse excursies regelen: bezoek aan koffieplantages, meerdere wandeltochten door de schitterende natuur, voor sommige van deze trips is een goede conditie vereist, een stadsbezoek aan Sao Tome stad, bezoek aan het eiland Cabras per zeilboot, bezoek aan het eiland Santana per zeilboot, etc. Indien het voorgestelde excursiepakket niet aan uw wensen voldoet, dan kunnen wij alternatieven voorstellen
 • Dag 1: Heenreis met TAP vanuit Amsterdam via Lissabon.
  Aankomst op Sao Tome voor de start van uw vakantie in dit kleine tropische paradijs. Transfer van de luchthaven naar uw hotel.

  U verblijft in hotel Avenida (of gelijkwaardig).

 • Dag 2-7: Sao Tome
  Ontbijt in uw hotel. Vrij in te vullen dag of mogelijkheid tot het maken van een facultatieve excursie.

  U verblijft in hotel Avenida (of gelijkwaardig)

 • Dag 8: Sao Tomé -> Amsterdam

  Vandaag kunt u nog even genieten van de mooie landschappen en de rust. In de middag is er een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met TAP (avond/nachtvlucht) naar Amsterdam via Lissabon.

 • Aankomst te Amsterdam
  Na uw overstap in Lissabon, vliegt u verder door naar Amsterdam.

Inbegrepen / niet inbegrepen

 • Internationale vluchten met TAP in tariefklasse, L. Indien deze niet meer beschikbaar is, delen wij u voor reservatie de toeslag mee.
 • Verblijf in hotel Avenida, op basis van kamer met ontbijt, in een standaardkamer (7 nachten)
 • Transfer luchthaven – hotel Avenida – luchthaven

Alle items die niet vermeld worden als zijnde specifiek inbegrepen, zoals daar zijn, echter niet beperkend tot :
Lokale toeristenbelasting van 3 tot 5 euro per persoon per nacht (ter plaatse te betalen).
Dranken (indien u geen all-in boekt in Roça Belo Monte en in Omali Lodge)
Alle maaltijden die niet expliciet inbegrepen zijn
Excursies (indien u geen all-in boekt in Roça Belo Monte)
Annulering- / bijstandsverzekering
Kosten voor eventuele inentingen en andere medische voorzieningen
Fooien en andere persoonlijke uitgaven
Eventuele visumkosten
Boekingskosten € 15,-

Dierenkalender :

Het leggen van de eieren door de schildpadden, kunt u bewonderen tussen november en januari. Het uitkomen van de eieren, kunt u bewonderen tussen januari (als u geluk heeft), maar vooral in februari en maart.

Het spotten van walvissen (o.a bultruggen) is mogelijk in de periode juni tot oktober, het spotten van de blauwe marlijn is mogelijk tussen juni en augustus, de zwaardvis kunt u veelal aantreffen in september en oktober. De eilanden staan in het bijzonder bekend om de vele vogels die hier voorkomen, daarom is het een paradijs voor vogelaars.

Excursiepakket op Sao Tome eiland - cultuur, natuur en culinair.

Voor het eiland Sao Tomé bieden wij de mogelijkheid om bij uw boeking prachtige excursies te reserveren waarbij u de rijke cultuur, natuur en gastronomie op een bijzondere manier ervaart.
Voor eventuele excursies op Principe raden wij aan om dit via het hotel waar u verblijft te boeken.

Excursies en routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen en worden uitgevoerd onder leiding van een Engelstalige gids. 

Neem gerust contact met ons op als u vragen over het excursiepakket heeft.

Optionele excursies

Optionele excursie dag 2: Bezoek biologische koffie en cacao plantage van Bombaim

Voor deze excursie vertrekt u na het ontbijt. Uw chauffeur rijdt u vanuit de hoofdstad de heuvels van het binnenland in naar Trinidade, waar u de kerk van Santissima Trindade bezoekt en een wandeling door het dorp maakt. Hierna wordt u eerst naar de plantage van Santa Adelaide gebracht waarna de tocht verder gaat naar de biologische koffie en cacao plantage van Bombaim.

Het landgoed van Bombaim is prachtig gelegen in de vallei van Rio Abade omgeven door bergen. Door dit mooie landschap reist u verder, deels door het het regenwoud, langs de rivier Manuel Jorge tot aan de waterval van Bombaim. Op deze bijzondere plek aangekomen wandelt u naar het voormalige huis van de plantage eigenaar dat uitkijkt over de tropische bossen van São Tomé. Hier bezoekt u de installaties van de plantage waarbij u uitleg krijgt over de koffie- en cacaogewassen die hier worden verbouwd. U kunt zien wat er allemaal bij komt kijken om biologische koffie en cacao van een zeer goede kwaliteit te produceren.
Na deze mooie ochtend zult u zeker
genieten van de heerlijke lunch die voor u wordt klaargemaakt, bestaande uit specialiteiten van Sao Tome. Na de lunch kunt u als u wilt een wandeling op het landgoed maken alvorens terug te keren naar de hoofdstad.

Deze excursie duurt ongeveer vijf uur. Naast de chauffeur gaat er een gids met u mee.

Optionele avondexcursie dag 7: Bezoek aan de evenaar op het eiland Rolas

Met deze excursie bezoekt u een unieke plek op het eilandje Rolas, hier staat u exact op de evenaar en praktisch op de 0 meridiaan, een unieke belevenis die u nergens anders kunt ervaren. U vertrekt na het ontbijt en uw chauffeur rijdt u, via een prachtige route,langs de oostkust, naar Ponta Baleia. Een mooie overtocht met de boot brengt u in ca. 30 minuten  naar het eiland Rolas. Aangekomen op het eiland wordt u verwelkomd met een lekker drankje bij een accommodatie met uitzicht op zee. Als u wilt kunt u gebruik maken van het zwembad maar een duik in zee en heerlijk ontspannen aan het strand behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.
In het restaurant van de accommodatie wordt een heerlijke lunch voor u bereid. Na de lunch wandelt u in ca. 20 minuten naar de evenaar. Een bijzondere gewaarwording om op de evenaar en de 0 meridiaan te staan, een fotomoment waardig! Indien u wilt, kunt u zelfstandig een mooie rondwandeling van ca. 2 uur om het eiland lopen.

Rond 4 uur in de middag vertrekt u weer met de boot naar het “vaste land”, Bij aankomst te Ponta Baleia, brengt de chauffeur u in ongeveer 2,5 uur tijd terug naar uw hotel.

Deze dagexcursie duurt ongeveer 9 à 11 uur en is inclusief welkomstdrank, de lunch, de transfers, de gids.