Share

Het beste van Sao Tomé & Principe - 9 dagen

De Eilanden Sao Tome & Principe liggen in de Atlantische oceaan, in de Golf van Guinee, ongeveer 300 km van de westkust van Afrika. Met twee hoofdeilanden en meer dan 10 kleine eilanden en rotsen, beslaat de archipel een gebied van 1001 km², gevormd door vulkanische uitbarstingen en onderwater platforms. Het grootste eiland, São Tomé, heeft een oppervlakte van 859 km² en is 65 km lang and 35 km breed. Príncipe heeft een oppervlakte van 142 km² en is 16 km lang en 8 km breed. De afstand tussen beide eilanden is ongeveer 140 km en Príncipe is gelegen ten noordoosten van São Tomé.

Prijs per persoon

9 dagen / 7 nachten

Prijs per persoon

Prijs p.p. in een tweepersoonskamer : € 2.225,- *
Prijs per persoon in een éénpersoonskamer : € 2.645,- *
Geldigheidsperiode prijzen : Januari – december 2022

* prijsvoorbeeld:
Prijsberekening o.b.v. beschikbaarheid. Wij berekenen steeds voor u het voordeligste dagtarief op het moment van reservatie. Prijzen zijn bijna dagelijks onderhevig aan wijzigingen i.v.m. valuta schommelingen.

Sao Tomé
Op Sao Tomé verblijft u in hotel Avenida of gelijkwaardig in het centrum van Sao Tomé stad en van dag 6 t/m 8 in het Roça São João dos Angolares

Principe
Op het eiland Principe verblijft u in bijzondere Roça Sundy en is de ideale uitvalsbasis om het uitzonderlijke vogelleven van Principe te bekijken en te genieten van de bijzondere landschappen waar het eiland om bekend staat. Hier kunt u ook nog de echte stilte ervaren.

Over deze reis
Graag bieden we u een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. U kunt uw reis ‘op maat’ geheel naar wens samenstellen en vertrekken wanneer het ú uit komt. Deze reis en verblijf is op basis van half pension, eventueel kunnen wij het programma ook op basis van vol pension aanbieden en wij maken hier graag een passende offerte voor. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als suggesties. We helpen u graag de perfecte reis samen te stellen.

Wat u moet weten
– Vertrek kan op dinsdag, donderdag of zaterdag
– Voor een verblijf van minder dan 15 dagen te Sao Tome & Principe is geen visum vereist.
– Vaccin gele koorts noodzakelijk (u dient het bewijs hiervan ter plaatse te kunnen leveren)

Excursies
Vanaf dag 4 tot en met dag 5 kunt u op Principe nog excursies maken (o.a walvissen spotten, schildpadden kijken, etc.), ter plaatse kunt u uw excursies reserveren. Op het eiland Sao Tome kunnen wij voor u een aantal excursies op vooraf reserveren.

Dagprogramma

 • Dag 1: Amsterdam –> Sao Tome (vertrek op dinsdag, donderdag of zaterdag)

  Heenreis met TAP vanuit Amsterdam via Lissabon. Aankomst op Sao Tome voor de start van uw vakantie in dit kleine tropische paradijs. Transfer van de luchthaven naar uw hotel.

  U verblijft in de hotel Avenida of gelijkwaardig.

 • Dag 2: Sao Tome

  Ontbijt in uw hotel. Vrij in te vullen dag of mogelijkheid tot het maken van een facultatieve excursie.

  U verblijft in de hotel Avenida of gelijkwaardig.

 • Dag 3: Sao Tome – Principe (per vliegtuig)

  Ontbijt in het hotel. Vandaag vliegt u van Sao Tome naar het eiland Principe, bij aankomst te Principe transfer van de luchthaven naar uw logement.

  U verblijft in het bijzondere Roça Sundy (diner inbegrepen).

 • Dag 4 en 5: Principe

  Ontbijt in het hotel. Vrij in te vullen dag of mogelijkheid tot het maken van een facultatieve excursie.

  U verblijft in het bijzondere Roça Sundy (diner inbegrepen).

 • Dag 6: Principe – Sao Tome (per vliegtuig)

  Vandaag vliegt u van Principe eiland terug naar Sao Tome, transfer naar Roça Sao João (avondmaaltijd inbegrepen).

 • Dag 7: Vrij in te vullen dag of mogelijkheid tot het maken van een excursie.

  U verblijft in hotel Avenida (diner inbegrepen).

 • Dag 8: Sao Tomé -> Amsterdam

  Vandaag kunt u nog even genieten van de mooie landschappen en de rust. In de middag is er een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met TAP (avond/nachtvlucht) naar Amsterdam via Lissabon.

 • Dag 9: Aankomst te Amsterdam

  Na uw overstap te Lissabon, vliegt u verder door naar Amsterdam.

Inbegrepen / niet inbegrepen

 • Internationale vluchten met TAP in tariefklasse, L. Indien deze niet meer beschikbaar is, delen wij u voor reservatie de toeslag mee.
 • Transfer luchthaven –hotel Avenida – luchthaven
 • Transfer luchthaven – Roça Sundy – luchthaven
 • Verblijf in de hotel Avenida, op basis van kamer met ontbijt, in een standaardkamer (classic) (3 nachten)
 • Verblijf in Roça Sundy , op basis van half pension, in een standaardkamer (pool view) (4 nachten)
 • Alle items die niet vermeld worden als zijnde specifiek inbegrepen, zoals daar zijn, echter niet beperkend tot :
 • Lokale toeristenbelasting van 3 tot 5 euro per persoon per nacht (ter plaatse te betalen).
 • Dranken
 • Alle maaltijden die niet expliciet inbegrepen zijn
 • Excursies
 • Annulering- / bijstandsverzekering
 • Kosten voor eventuele inentingen en andere medische voorzieningen
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Kostprijs internationaal paspoort en visum
 • Dossierkost 10euro

Het leggen van de eieren door de schildpadden, kunt u bewonderen tussen november en januari. Het uitkomen van de eieren, kunt u bewonderen tussen januari (als u geluk heeft), maar vooral in februari en maart.

Het spotten van walvissen (o.a bultruggen) is mogelijk in de periode juni tot oktober, het spotten van de blauwe marlijn is mogelijk tussen juni en augustus, de zwaardvis kunt u veelal aantreffen in september en oktober. De eilanden staan in het bijzonder bekend om de vele vogels die hier voorkomen, daarom is het een paradijs voor vogelaars.

Excursiepakket op Sao Tome eiland - cultuur, natuur en culinair.

Voor het eiland Sao Tomé bieden wij de mogelijkheid om bij uw boeking prachtige excursies te reserveren waarbij u de rijke cultuur, natuur en gastronomie op een bijzondere manier ervaart.
Voor eventuele excursies op Principe raden wij aan om dit via het hotel waar u verblijft te boeken.

Excursies en routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen en worden uitgevoerd onder leiding van een Engelstalige gids.

Neem gerust contact met ons op als u vragen over het excursiepakket heeft.

Optionele excursies

Op dag 2 stellen wij u een bezoek aan de plantage van Bombaim voor :

Voor deze excursie vertrekt u in de voormiddag voor een trip van ong. 4.30 uur. U rijdt vanuit de hoofdstad de heuvels van het binnenland in, richting Trinidade. Hier bezoekt u de kerk van Santissima Trindade en maakt u een wandeling door het dorp. Nadien gaat u naar de plantage van Santa Adelaide langs de bochtige, modderige weg die u naar uw finale bestemming brengt, de plantage van Bombaim.

Het plantage landgoed van Bombaim is gelegen in de vallei van Rio Abade en omgeven door bergen. De weg neemt u verder mee richting het regenwoud (deels aangelegd), langs de rivier Manuel Jorge tot aan de gekende waterval van Bombaim. Van hier gaat het te voet verder tot aan het plantage huis. Bij aankomst is er een bezoek aan de installaties van de plantage en in het administratieve gebouw geniet u een traditionele lunch van Sao Tome. Na de lunch is er mogelijkheid tot een korte wandeling op het landgoed alvorens terug te keren per 4X4 naar de hoofdstad.

Deze excursie duurt ong. 4,5 uren en omvat de traditionele lunch, een snack en drank inbegrepen tijdens de rit en een regenkap (soort poncho).

Vergeet zeker niet om geld mee te nemen, ten einde ter plaatse eventuele extra’s (souvenirs) te kunnen betalen. Ook product tegen muggen, zonnecrème (hoge factor !!)

Dag 2: Eveneens stellen wij u een avondexcursie voor, Tchiloli of de tragedie van de markies van Mantua.

U rijdt de hoofdstad uit richting restaurant Pirata of Bigodes, gelegen langs de kust. De rit duurt ong. 15 minuten. Eénmaal aangekomen in het restaurant, bekomt u een welkomstdrank en zal de gids u een korte inleiding geven tot de traditie van Tchiloli. De Tchiloli groep zal tijdens het diner optreden en de gids zal toelichting geven bij de verschillend delen van het stuk.

Na het diner kunt u praten met de acteurs en zelf trachten om sommige danspassen onder de knie te krijgen.

Deze opvoering wordt vooral gespeeld tijdens het traditionele heiligenfestival op het eiland Sao Tome en gaat gedurende verschillend dagen door. Deze avondvoorstelling is dus slechts een samengebalde versie van het eigenlijke optreden.

De optredens zijn het mooist gedurende het weekend, omdat de dansers allemaal liefhebbers zijn, die tijdens de week hun vaste job hebben en dus in het weekend maar tijd hebben om de dansavond uit te voeren.

Deze avondactiviteit omvat een mooie avond vol folklore, transfers, een gids, het optreden en het diner met drank. Wij raden aan toch wat lokaal geld mee te nemen, dat u kunt gebruiken als eventuele donatie. De groep is immers volledig afhankelijk van giften om zijn kosten te dekken.

Vergeet ook uw fototoestel niet en een antimuggenproduct en voorzie ook beschermende kledij tegen muggenbeten.

Op dag 9 stellen wij u een bezoek voor aan het eiland Rolas :

Breng een dag door in het midden van de wereld. U vertrekt in ochtend / voormiddag en u rijdt langs de oostkust tot helemaal in het zuiden van Sao Tome, naar Ponta Baleia. Hier neemt u de boot voor een transfer van ong. 30 minuten naar het eiland Rolas. Eens aangekomen, krijgt u een welkomstdrankje en mag u gebruik maken van het zwembad van het enige resort / hotel op het eiland. U kunt rusten en genieten aan het strand, zoals het gekende Café Beach, alvorens de lunch te nuttigen. U geniet de lunch in “restaurante 7 Pedras” met panoramisch uitzicht op het eiland Sao Tome. Na de lunch is een kleine wandeling voorzien van ong. 20 minuten naar het punt waar de evenaar staat aangeduid. Dit is een ideaal fotomoment, laat de camera’s en social media maar werken, u staat op de evenaar. U kunt nadien ook nog op eigen kracht rondom het eiland wandelen en zijn vergezichten en natuur aanschouwen. Reken ong. op een 2 tal uren als u een mooie wandeling rondom het eiland maakt. Rond 16 uur is het vertrekuur, terug naar Sao Tome aangebroken. Bij aankomst te Ponta Baleia, wordt u per landtransfer terug naar uw logement gebracht.

Deze dagexcursie duurt ongeveer 9 à 11 uren en omvat de welkomstdrank, de lunch, de transfers, de gids en een regenkap (soort poncho) voor het geval u in een bui terechtkomt.

Vergeet zeker niet om geld mee te nemen, ten einde ter plaatse uw dranken te kunnen betalen. Ook product tegen muggen, zonnecrème (hoge factor !!) en zwemuitrusting niet vergeten.

Vanwege de lange duur van deze excursie, is deze trip totaal niet geschikt voor kleine kinderen.

Op dag 10 stellen wij u een bezoek voor aan de Blue Lagoon :

U vaart hierbij langs de noordelijke stranden van Sao Tome. De tocht per boot vertrekt vanuit de baai van Ana Chaves en u vaart verder noordwaarts naar het eiland Cabras. U komt langsheen de stranden van Governador, Juventude, Tamarinos en anderen. Een stop bij het strand van Morro de Peixe voor een rustpauze behoort tot de mogelijkheden. Eénmaal aangekomen aan de blue lagoon, kunt u het water in, vanop de boot. De naam blue lagoon is afkomstig van de uitzonderlijk blauwe kleur van het water, door de weerspiegeling van de zon op het zand van de bodem van de zee. Op de terugweg kan er eventueel gestopt worden aan het strand van Praia das Conchas voor een kleine pauze.

Deze excursie duurt ong. 5 uren en omvat een kleine snack, wat drank, een gids, de transfers, een snorkelmasker en een regenkap (poncho achtig)

Vergeet zeker niet om geld mee te nemen, ten einde ter plaatse uw dranken te kunnen betalen. Ook product tegen muggen, zonnecrème (hoge factor !!) en zwemuitrusting niet vergeten.

Niet geschikt voor mensen met té gevoelige huid en personen die geen lange blootstelling aan de zon kunnen verdragen.
Prijs per persoon voor het gehele excursiepakket, zoals hierboven beschreven : 670 euro (minimaal twee deelnemers, bij minder dan twee deelnemers geldt een toeslag)

Wenst u andere excursies te maken op Sao Tomé? U vindt een lijst met mogelijkheden bij onze reis : Een vakantie weg van de massa.

Een detaillijst met excursies voor Principe eiland is verkrijgbaar op eenvoudig verzoek.