Sao Tomé
Share

Sao Tome: een vakantie weg van de massa - 9 dagen

De Eilanden Sao Tome & Principe liggen in de Atlantische oceaan, in de Golf van Guinee, ongeveer 300 km van de westkust van Afrika. Met twee hoofdeilanden en meer dan 10 kleine eilanden en rotsen, beslaat de archipel een gebied van 1001 km², gevormd door vulkanische uitbarstingen en onderwater platforms. Het grootste eiland, São Tomé, heeft een oppervlakte van 859 km² en is 65 km lang and 35 km breed. Príncipe heeft een oppervlakte van 142 km² en is 16 km lang en 8 km breed. De afstand tussen beide eilanden is ongeveer 140 km en Príncipe is gelegen ten noordoosten van São Tomé.

De archipel biedt verbazende en grootse landschappen met een weelderige tropische plantengroei, wat meteen de handtekening is waarmee de wondermooie natuur gecreëerd werd. Het landschap is heuvelachtig tot bergachtig met pieken die tot duizend meter gaan. Het hoogste punt van de archipel, Pico de São Tomé, heeft een hoogte tot 2024 m en andere toppen zijn Calvário, Cabumbé, Cão Grande en Pico do Príncipe. Tijdens deze reis verblijft u in een prachtig plantagehotel, droom weg en waan uzelf even koning van de wereld.

Prijs per persoon

9 dagen / 7 nachten

Laagseizoen:
Prijs per persoon in een tweepersoonskamer :
2.300 euro *
Prijs per persoon in een éénpersoonskamer : 2.995 euro *
Geldigheidsperiode prijzen : 04/11/2019 t/m 18/12/2019, 04/05/2020 t/m 30/06/2020 en 01/09/2020 t/m 16/09/2020

Hoogseizoen:
Prijs per persoon in een tweepersoonskamer :
2.425 euro *
Prijs per persoon in een éénpersoonskamer : 3.225 euro *
Geldigheidsperiode prijzen : 01/01/2022 t/m 31/12/2022

*Prijsberekening o.b.v. beschikbaarheid. Wij berekenen steeds voor u het voordeligste dagtarief op het moment van reservatie. Prijzen zijn bijna dagelijks onderhevig aan wijzigingen i.v.m. valuta schommelingen.

Informatie :

Sao Tomé
Op Sao Tomé verblijft u in hotel Club Santana met haar stijlvolle bungalows vlak aan zee. Sao Tomé staat bekend om haar bijzondere landschappen, zandstranden, regenwouden en uitgestrekte cacao-en koffieplantages. Het hotel ligt dichtbij de stad São Tome City en het Obo National Park is ook goed te bereiken. Geniet van zowel lokale als internationale specialiteiten in het restaurant of van een drankje aan de bar met terras met schitterend uitzicht op het strand.

Over deze reis
Graag bieden we u een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. U kunt uw reis ‘op maat’ geheel naar wens samenstellen en vertrekken wanneer het ú uit komt. Deze reis en verblijf is op basis van half pension, eventueel kunnen wij het programma ook op basis van vol pension aanbieden en wij maken hier graag een passende offerte voor. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als suggesties. We helpen u graag de perfecte reis samen te stellen.

Wat u moet weten

 • Vertrek kan op dinsdag, donderdag of zaterdag
 • Internationaal paspoort noodzakelijk
 • Voor een verblijf van minder dan 15 dagen te Sao Tome & Principe is geen visum vereist.
 • Vaccin gele koorts noodzakelijk (u dient het bewijs hiervan ter plaatse te kunnen leveren)
 • Het nemen van een medicijn tegen malaria is ook aan te bevelen

Dagprogramma

 • Dag 1: Heenreis met TAP vanuit Amsterdam via Lissabon.
  Aankomst op Sao Tome voor de start van uw vakantie in dit kleine tropische paradijs. Transfer van de luchthaven naar uw hotel.

  U verblijft in de hotel Club Santana.

 • Dag 2-7: Vrij in te vullen dagen of mogelijkheid tot het maken van een excursie.
  U verblijft in hotel Club Santana op basis van H/P.
 • Dag 8: Sao Tomé -> Amsterdam

  Vandaag kunt u nog even genieten van de mooie landschappen en de rust. In de middag is er een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht met TAP (avond/nachtvlucht) naar Amsterdam via Lissabon.

 • Dag 9: Aankomst te Amsterdam
  Na uw overstap in Lissabon, vliegt u verder door naar Amsterdam.

Inbegrepen / niet inbegrepen

Internationale vluchten met TAP in tariefklasse, L. Indien deze niet meer beschikbaar is, delen wij u voor reservatie de toeslag mee.

Transfer luchthaven – Hotel Club Santana – luchthaven

Verblijf in Club Santa voor 7 nachten, op basis van half pension, in een standaard bungalow.

Transfer luchthaven – Omali Lodge – luchthaven

Alle items die niet vermeld worden als zijnde specifiek inbegrepen, zoals daar zijn, echter niet beperkend tot :
Lokale toeristenbelasting van 3 tot 5 euro per persoon per nacht (ter plaatse te betalen).
Dranken
Alle maaltijden die niet expliciet inbegrepen zijn
Excursies
Annulering- / bijstandsverzekering
Kosten voor eventuele inentingen en andere medische voorzieningen
Fooien en andere persoonlijke uitgaven
Eventuele visumkosten
Boekingskosten € 15,-

Dierenkalender :

Het leggen van de eieren door de schildpadden, kunt u bewonderen tussen november en januari. Het uitkomen van de eieren, kunt u bewonderen tussen januari (als u geluk heeft), maar vooral in februari en maart.

Het spotten van walvissen (o.a bultruggen) is mogelijk in de periode juni tot oktober, het spotten van de blauwe marlijn is mogelijk tussen juni en augustus, de zwaardvis kunt u veelal aantreffen in september en oktober. De eilanden staan in het bijzonder bekend om de vele vogels die hier voorkomen, daarom is het een paradijs voor vogelaars.

Excursiepakket op Sao Tome eiland - cultuur, natuur en culinair.

Voor het eiland Sao Tomé bieden wij de mogelijkheid om bij uw boeking prachtige excursies te reserveren waarbij u de rijke cultuur, natuur en gastronomie op een bijzondere manier ervaart.
Voor eventuele excursies op Principe raden wij aan om dit via het hotel waar u verblijft te boeken.

Excursies en routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen en worden uitgevoerd onder leiding van een Engelstalige gids.

Neem gerust contact met ons op als u vragen over het excursiepakket heeft.

Optionele excursies

Optionele excursi : Bezoek aan de evenaar op het eiland Rolas

Met deze excursie bezoekt u een unieke plek op het eilandje Rolas, hier staat u exact op de evenaar en praktisch op de 0 meridiaan, een unieke belevenis die u nergens anders kunt ervaren. U vertrekt na het ontbijt en uw chauffeur rijdt u, via een prachtige route,langs de oostkust, naar Ponta Baleia. Een mooie overtocht met de boot brengt u in ca. 30 minuten naar het eiland Rolas. Aangekomen op het eiland wordt u verwelkomd met een lekker drankje bij een accommodatie met uitzicht op zee. Als u wilt kunt u gebruik maken van het zwembad maar een duik in zee en heerlijk ontspannen aan het strand behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.
In het restaurant van de accommodatie wordt een heerlijke lunch voor u bereid. Na de lunch wandelt u in ca. 20 minuten naar de evenaar. Een bijzondere gewaarwording om op de evenaar en de 0 meridiaan te staan, een fotomoment waardig! Indien u wilt, kunt u zelfstandig een mooie rondwandeling van ca. 2 uur om het eiland lopen.

Rond 4 uur in de middag vertrekt u weer met de boot naar het “vaste land”, Bij aankomst te Ponta Baleia, brengt de chauffeur u in ongeveer 2,5 uur tijd terug naar uw hotel.

Deze dagexcursie duurt ongeveer 9 à 11 uur en is inclusief welkomstdrank, de lunch, de transfers, de gids.

Wenst u andere excursies te maken op Sao Tomé?

Wij kunnen één of meerdere excursies op voorhand reserveren indien gewenst :

 1. Bezoek aan Soa Tome stad, met een begeleid bezoek aan het nationaal museum, de koloniale architectuur en een wandeling door de stad,. Deze excursie wordt afgesloten met een heerlijke, traditionele lunch.
 2. De koffieplantage Monte Café waarbij u de productie van koffie van nabij aanschouwd, tevens brengt u een bezoek aan de waterval van Sint Nicolas.
 3. De plantage van Bombaim : beschrijving excursie : zie ons programma budgetvriendelijk verblijf aan de evenaar.
 4. De plantages van het noorden, waarbij u de plantages van Agostinho Neto, Boa Entrada, Monteforte en Diogo Vaz bezoekt. Tevens brengt u een bezoek aan de belangrijke historisch monumenten van Fernão Dias en van Anambô.
 5. De oostkust van Sao Tomé waarbij u de Boca do inferno oftwel Duivelsmond bezoekt. Dit is een natuurlijke opening in de rotsen waar het water zich door heen perst, een indrukwekkende plek! Tevens bezoekt u de cacao plantage van Agua Izé , het mooie strand van 7 Ondas en als afsluiting de plantage van São João.
 6. Bergen en stranden, ontspanning en cultuur met een bezoek aan de plantage van Agostinho Neto (met o.a. Een botanische tuin), Monte café plantage en de waterval van Sint Nicolas.
 7. De zuidelijke stranden: de stranden Piscina en Jalé, het dorp Portalegre, de plantage en waterval van Ribeira Peixe, zicht op Cão Grande en een kanotocht door de mangroven. Het zuiden van het eiland is de meest vochtige regio. Hier regent het meer dan elders op het eiland. Mogelijk kan een deel van de excursie bij minder goed weer worden aangepast, de organisatie rekent dan ook op uw begrip.
 8. Het eiland Rolas: beschrijving van deze excursie : zie ons programma budgetvriendelijk verblijf aan de evenaar
 9. Het meer van Amélia, een oorspronkelijk deel van het regenwoud en bezoek aan de botanische tuin ECOFAC

Naast bovengenoemde excursies kunnen wij u ook wandeltochten over het eiland aanbieden.

Wenst u het eiland zelf te verkennen met een huurauto, dan kunnen wij dit ook voor u regelen. Houd wel rekening met de soms slecht begaanbare wegen andere “verkeersregels” door de lokale bevolking.

U kunt ook per fiets het eiland verkennen, wij kunnen een huurfiets voor u regelen.

Prijzen voor de excursies zijn op aanvraag verkrijgbaar.